Bio Agávový Cukr / Bio Agávový Sirup
BIO Agávový cukr / BIO Agávový sirup
BIO Agávový sirup nebo BIO Agávový nektar je standardně zlatohnědý, řídký, čistý sirup z agáve z kontrolovaného ekologického zemědělství (DE-ÖKO-006). Kromě zlatohnědé standardní varianty existují pro speciální aplikace agávové sirupy od velmi světlých po velmi tmavé. BIO Agávový sirup je alternativní sladidlo, které je často konzumováno vegany. Také v gastronomii se agávový nektar rád používá, například do koktejlů.
Surovina vyrobená z různých odrůd agáve v Mexiku se skládá z glukózy, ale především z fruktózy (přibližně 80 %) a má tedy velmi nízký glykemický index. Agávový nektar se často používá jako náhrada cukru, přičemž je zejména vegany často konzumován jako náhrada medu. Je o něco sladší než včelí produkt.
BIO Agávový sirup se rychle rozpouští a může mít různé barevné odstíny a různě...